banner201819
Napisao Administrator   
utorak, 08 septembar 2009 23:44

Klub info

Logo kluba Na predlog roditelja i uz podršku Mesne zajednice 2002. godine, osnovan je košarkaški klub "OMLADINAC" Novi Banovci.
Klub je osnovan sa ciljem da što više dece uključimo u sport i da od njih stvaramo zdrave momke. Kvalitetnim radom sa decom iz godine u godinu postižemo izvanredne rezultate u takmičenju za mlađe kategorije na nivou Vojvodine.
Poslednjih nekoliko godina preko kvalifikacija obezbeđujemo učešće u takmičenju sa najjačim klubovima u Vojvodini gde postižemo odlične rezultate. Kao i svake godine tako i ove igraćemo kvalifikacije i nadamo se izboriti mesto u najjačoj
ligi Vojvodine sa više timova našeg kluba.
Učesnici smo velikih međunarodnih turnira: Nemačka, Austrija, Mađarska, Grčka, Francuska gde takođe u konkurenciji mnogih klubova iz Evrope osvajamo prva mesta i osvajamo pehare za ista.
Klub svake godine organizuje odlazak na neki od najkvalitetnijih kampova u zemlji i inostranstvu gde našii mladi košarkaši stiču nova neophodna znanja košarkaške veštine.
Smer u kojem KK. "Omladinac" ide je jednosmeran prema gore, prema vrhu, stvaranje prvog tima iz sopstvene baze igrača.
Klub je dobro organizovan, imamo šest selekcija mladih košarkaša sa kojima rade stručni neumorni pedagozi, naši treneri iz Banovaca.
U sezoni 2012/2013 klub je ostvario veliki uspeh,nakon 10 godina postojanja i napornog rada i tek drugog nastupa u seniorskoj košarci osvojeno je superiorno prvo mesto sa seniorskom ekipom u Letnjoj Sremskoj ligi sa svih 14 pobeda od 14 utakmica  i klub se u toj sezoni prvi put od osnivanja takmiči u veoma jakom i ozbiljnom seniorskom rangu takmičenja,drugoj muškoj Regionalnoj ligi.Klub ima sve mlađe selekcije sa kojima se jako ozbiljno i stručno radi i koje se takmiče u svojim uzrasnim kategorijama i na koje se u klubu veoma pridaje pažnje.

Članovi uprave kluba su:

Šušteršić Željko,predsednik
Maksimović Miroslav,potpredsednik
Šušteršić Dalibor
Mirković Sanja
Jovanović Draško
Turčinović Svetlana
Gavrilović Dejan